zondag, februari 24, 2008

3e klas driebanden regio Westbrabant bij de Poedels

Piet Lodder van BV de Vriendschap kampioen in de Polderpub.

Op zondag 24 februari was in de Polderpub de finaledag van de 3e klas driebanden van de regio. In aanloop naar deze dag werden deze week al een paar dagen gespeeld. De eerste avond was een beetje een domper op het toernooi, omdat na een partij bleek dat D. van Gameren van BV de Laan zonder afzeggen niet kwam opdagen. Jaap Leest wist met thuisvoordeel de eerste partij van het toernooi tegen Jan Polak van het Veerhuis in winst om te zetten. Bij deze ene partij bleef het die avond.

De tweede avond was een broederstrijd tussen de drie deelnemers van de Vriendschap uit Wagenberg. Piet Lodder begon tegen Nico Broeders met een sterke winstpartij van 0,526. Daarna won Piet ook nog van Jos van Es. En Jos kon zich niet verbeteren tegen Nico en verloor

Op zaterdag verloor Piet Lodder zijn partij tegen de nieuweling Jan Polak, die voor Cees Dudok was ingevallen. Jan speelde zijn beste partij. Met 0,476 was hij na een sterke inhaalrace te sterk voor Piet. Jan Polak verloor zijn tweede partij van Jos van Es. En Nico Broeders was veel te sterk voor Jaap Leest.

De finaledag begon met Piet en Nico met vier matchpunten samen aan de leiding. Deze laatste dag speelde Jo van Es zijn beste partij. Met 0,444 was hij te sterk voor Jaap Leest. En doordat Nico Broeders won Van Jan Polak, was de spanning terug en moest Piet Lodder winnen om kampioen te worden. Zijn laatste partij tegen Jaap Leest kende een nerveuze start. Toen Piet eenmaal voor was gekomen., viel de spanning weg en speelde hij zich op een schitterende manier naar het kampioenschap en naar de tweede klas. Met 0,625 in finalepartij speelde hij ook nog de beste partij van het toernooi. Dus Piet Lodder kampioen en hij gaat op 15 en 16 maart onze regio vertegenwoordigen bij de NBF-finale die bij DTZL in Oud Gastel wordt gespeeld.

Eindstand regiofinale 3e klas driebanden:

1. Piet Lodders... 6 mp. 0,447 moy. hs.5 part.moy 0,625
2. Nico Broeders.. 6 mp. 0,347 moy. hs.3 part.moy 0,338
3. Jos van Es..... 4 mp. 0,280 moy. hs.4 part.moy 0,444
4. Jan Polak...... 2 mp. 0,271 moy. hs.5 part.moy 0,476
5. Jaap Leest..... 2 mp. 0,260 moy. hs.3 part.moy 0,316



Geen opmerkingen: