zaterdag, december 01, 2007

Poedels oppermachtig in finale Dames Libre

Thea Leest kampioen na sterk toernooi.

In het weekend van 25 novemer werd bij onze vereniging de Poedels de regiofinale van het dames libre gespeeld. Thea en Laurien Leest en Marry Gelens deden namens onze vereniging mee. Verder deden Kitty Stoop van D.P.P. mee en Riejanka van Dijk van 't Veerhuis.

Het was jammer dat de dames uit Fijnaart zich hadden afgemeld, maar de finale was er niet minder om. Er werd door alle dames goed gespeeld. Alle dames kwamen boven de 100 % wat betreft het gemiddelde percentage. Dat wil dus zeggen dat alle dames boven hun start gemiddelde hebbem gespeeld.

Thea Leest speelde de eerste dag ijzersterk. Zowel Marry als Laurien moesten er aan geloven. Tegen Mary speelde ze zelfs 1,38 en maakte ze in deze partij ook de hoogste serie van het toernooi. Deze start was al een flinke opstap naar het kampioenschap. omdat de na de eerste dag een percentage had van ruim 160%. De tweede dag begon ze met haar enige nederlaag tegen Riejanka van Dijk. Maar de winst in de finalepartij tegen Kitty Stoop was met 6 matchpunten en een percentage van ruim 126% ruim voldoende voor het kampioenschap.

Marry Gelens begon tegen Thea Leest en ze kon het niet slechter treffen want Thea begon meteen met haar beste parij van het toernooi. Verder gaf Marry geen patij meer af. Ze speelde gewoon een regelmatig toernooi zonder echte uitschieters. Ze speelde constant net iets boven haar gemiddelde. Ze haalde net als de kampioene 6 mp, maar haar percentage van 104% was toch wel fiks lager en leverde dus een tweede plaats op.

Laurien verloor met 3 caramboles van Marry Gelens en met 2 caramboles van Thea Leest. Ze kwam dus in het hele toernooi maar 5 caramboles tekort. Ze haalde tegen Riejanka van Dijk nog wel de hoogste partij van het toernooi met 1,50. Haar vier matchpunten leverde haar de derde plaats op.

In het weekend van 15 december gaan Marry en Thea deelnemen aan de NBF-finale bij biljart vereniging de Brekeltjes in Kaatsheuvel.

Eindstand Regiofinale dames libre.

1. Thea Leest 6 mp. 0,91 hs.8 perc. 126%
2. Marry Gelens 6 mp. 1,16 hs.7 perc. 104%
3. Laurien Leest 4 mp. 1,35 hs.7 perc. 112%
4. Kitty Stoop 2 mp. 0,79 hs.5 perc. 128%
5. Riejanka v. Dijk 2 mp. 0,85 hs. 5 perc. 104%

Geen opmerkingen: